Dit verhaal begint met het Dialectwoordenboek van Zuidwest-Meetjesland.
Via mijn “kozijn” kwam het boek in mijn bezit. Tot mijn verrassing vond ik er mezelf in terug. Het woord “impermiabel” was geillustreerd met een foto van mijn vader en mij. De foto moet minstens 60 jaar oud zijn. Ik herinner het mij niet meer maar waarschijnlijk stonden we te kijken naar een stoet ter gelegenheid van de kermis in Lotenhulle.
De afbeelding van mijn vader die me bij de hand houdt is één van de dierbaarste jeugdherinneringen die ik aan hem heb. Ik vond dat ik daar iets moest mee doen.
Het is moeten rijpen en andere objecten waar ik creatief met bezig was hebben me stap voor stap in de richting gestuurd van wat het geworden is.
De scène herleiden tot een strak object met zo weinig mogelijk lijnen en elementen maar toch de tijdssfeer en vaderlijke zorgzaamheid weergeven was het doel. Het is een levensgroot eigentijds object geworden. De afwerking met ijzer maakt dat het ontwerp, nu het in de buitenlucht staat en onderworpen is aan de natuurelementen steeds meer de tijdsgeest van de foto gaat uitstralen.
In onze familie werd mijn vader veelal kortweg aangesproken als “Nonkel”. Een passender naam kon ik het werk dan ook niet geven.

Mixed media – Tricoya – Corten Steel

Limited Edition: Prototype
Vooropgestelde leveringstermijn: Beschikbaar

© 2018 – All rights reserved

H 178 cm -B 70 cm – D 45 cm