“Atelier De Bel” is een project van Hugo De Bel. Na meer dan 30 jaar actief te zijn als adviseur en supplier van gerenommeerde interieur- en meubelproducenten in de Benelux en Frankrijk bij het realiseren van hun creaties, ontwerpt en creëert hij nu met “Atelier De Bel” eigen meubelen, objecten en schilderijen in gelimiteerde oplage.

Met zijn ervaring in meubelontwerp experimenteert hij met de nieuwste technologieën en materialen en tast hij de limieten af van wat realiseerbaar is. Samen met zijn professionele partners zoekt hij bij het ontwerp van meubelobjecten de grenzen van hoe volumes in een artistiek object kunnen worden opgenomen, terwijl de functionaliteit van een bruikbaar meubel  gehandhaafd blijft. De meest verfijnde technieken worden gebruikt, zoals alle elementen assembleren onder een hoek van 45 ° gecombineerd met een hoogwaardige afwerking. Hoog kwalitatief vakmanschap is daarom één van de belangrijkste doelstellingen bij het realiseren van deze meubelsculpturen.

In zijn expressief kubistische objecten laat hij al zijn creativiteit los met diverse materialen zoals hout, ijzer, brons enz. De afwerking kan gaan van strak gelakt over roestig ijzer tot gepatineerd brons e.a..