Kunstobjecten

Expressief kubistische objecten waarin alle creativiteit wordt losgelaten.
Deze objecten zijn unieke stukken of gelimiteerde series waarbij bij iedere object de afwerking totaal verschillend kan zijn.
Dit zorgt ervoor dat, al zijn de volumes zo goed als identiek ieder object een andere uitstraling heeft en een unieke sfeer schept.

Nonkel

Een warm souvenir aan mijn vader

Dit verhaal begint met het Dialectwoordenboek van Zuidwest-Meetjesland.
Via mijn "kozijn" Luc en zijn vrouw Ria kwam het boek in mijn bezit. Tot mijn verrassing vond ik er mezelf in terug. Het woord "impermiabel" was geillustreerd met een foto van mijn vader, Luc en mij. De foto moet minstens 60 jaar oud zijn. Ik herinner het mij niet meer maar waarschijnlijk stonden we te kijken naar een stoet ter gelegenheid van de kermis in Lotenhulle.

De afbeelding van mijn vader die me bij de hand houdt is één van de dierbaarste jeugdherinneringen die ik aan hem heb. Ik vond dat ik daar iets moest mee doen.
Het is moeten rijpen en andere objecten waar ik creatief met bezig was hebben me stap voor stap in de richting gestuurd van wat het geworden is.

De scène herleiden tot een strak object met zo weinig mogelijk lijnen en elementen maar toch de tijdssfeer en vaderlijke zorgzaamheid weergeven was het doel. Het is een levensgroot eigentijds object geworden. De afwerking met ijzer maakt dat het ontwerp, nu het buiten staat en onderworpen is aan de natuurelementen steeds meer de tijdsgeest van de foto gaat uitstralen.

In onze familie werd mijn vader veelal kortweg aangesproken als "Nonkel". Een passender naam kon ik het werk dan ook niet geven.

Kubistische Objecten

In diverse vormen en afwerkingen...

Sample text. Click to select the text box. Click again or double click to start editing the text.